Обстановката в туристическите зони на Турция е спокойна. Не са получавани никакви тревожни сигнали от руските летовници в местните курорти. Това съобщи днес за ТАСС Ирина Тюрина, прессекретар на Руския съюз на туристическата индустрия, предаде агенцията.
"Контактувах с туроператори през нощта, не е имало никакви тревожни обаждания от руските туристи из курортите. Обстановката в туристическите зони е спокойна, хората от Русия почиват, както обикновено", каза Тюрина.

По думите й повечето туристи изобщо не знаят какво става в Истанбул и Анкара. Група, завърнала се в Русия със закъснение, била информирана, че полетът се забавя по технически причини, "което по принцип е нормално нещо за туристи, всички са свикнали с това". "Всички туристи са получили билети за връщане, полетите са започнали", добави Тюрина и съобщи, че тази сутрин авиокомпания "Россия" е свикала съвещание във връзка с излитанията от Турция.

По данни на Руския съюз на туристическата индустрия в турски курорти почиват в момента няколко хиляди летовници от Русия - самостоятелно или в групи.