Богатите хора винаги пътуват със стил. От частните яхти и самолети до обичайните екскурзии, техните ваканции винаги са перфектно планирани.


Туристите с неограничени финансови възможности пътуват като останалите, като изключим това, че преживяванията им са много различни. Вместо да четат туристически блогове, да се консултират със списъци с горещи оферти за пътувания и да дебнат за евтини самолетни билети, те често възлагат планирането на ваканцията си на луксозни туристически агенции.

За мнозина от нас ледниците в Патагония, наблюдаването на китовете в Австралия и броенето на звездите на Великденските острови са недостижими мечти. Много богатите хора обаче могат да обиколят всички тези места само за един месец

Abercrombie & Kent е една такава компания. Осигурявайки пътнически и консиерж услуги, тя предлага на клиентите си пътувания с частни самолети и чартърни мега-яхти с ексклузивността и петзвездното обслужване, на които милионерите са привикнали.

Портфолиото им от луксозни семейни екскурзии варира широко, включително пътувания, включващи оригами и уроци по обличане на кимоно в Япония,  лекции за бойни гладиатори в Рим и каякинг сред гигантските костенурки на островите Галапагос.

Но едно от най-луксозните изживявания на Abercrombie & Kent е "Около света" - 25-дневно пътуване през 7 страни и 6 континента за 150 000 долара на човек. Разгледайте подробно маршрута на това пътешествие, за да разберете как богатите хора обикалят света.

Ден 1: Маями

Пътуването започва в Маями, където пътниците се събират, за да се запознаят и социализират през първата нощ. Настанявате се в хотел Four Seasons и се наслаждавате на фитнес центровете и ресторантите на място. Глобалното приключение започва сутринта.Дни 2 - 4: Никарагуа

Качвате се на частния самолет и заминавате за Никарагуа.

Пристигат в луксозния Mukul Resort and Spa, разположен на крайбрежието на Емералд. Няма шанс да не ви стигнат приключенията и и вълнуващите дейности в Никарагуа. Има опции за спортен риболов, голф, каране на велосипед и др.

Ще имате възможност да опитате от най-добрия ром в страната и да пробвате сами да си свиете пура.

Дни 5 - 7: Чили

Кацате на южното полукълбо с частен самолет и се качвате на кораба за приключения Skorpios III.

Един от най-добрите начини да разгледате историческите патагонски фиорди, ледници и скалисти образувания е по вода. Районът е богат с дивата си природа, така че не е необичайно да се видят делфини, сиви лисици, патагонска пума или кондори от Андите.

Експертни водачи са на разположение, за да организират изкачвания по ледниците, ако някой от ултрабогатите пътници пожелая такава приключение.

Дни 8 - 9: Великденски остров

Оставете Патагония и прелетете до Великденския остров, разположен в Тихия океан - една от най-внушителни дестинации на планетата. Населението е около 5 000 души и много от жителите му са живели на острова от поколения насам.

Археолози споделят необикновени факти за острова, представяйки историческите хипотези за наличието на повече от 900 каменни статуи. А вечер астрономи водят експедиция за наблюдение на звездите. 

Дни 10-12: Нова Зеландия

Пресичате международните граници и пристигате в Нова Зеландия.

Страната предлага невероятно красивото и живописно очарование на местните провинции. Съчетанието между автентичния дух на коренното население и метрополитния облик на 21-и век прави мястото различно от всяко друго.

Отдайте се на виното на Нова Зеландия в някоя винарска изба, вземете частен хеликоптер за водопадите Sutherland Falls, скочете във вискоко проходим 4x4 автомобил и посетете Skippers Canyon.

Посещението ви в Нова Зеландия няма да е пълно, без да се разходите по пътеката от "Властелинът на пръстените" и да посетите Средната земя.

Дни 13 - 15: Австралия

Втората седмица на глобалното приключение започва в Land Down Under.

Вземете всичко, което австралийският град на западния бряг на Пърт може да предложи. Направете разходка с частна яхта надолу по река Суон, до оживения и ексклузивен яхт клуб Royal Perth за барбекю или "барби" обяд.

Пътуващите прекарват деня на уединени бели пясъчни плажове или се гмуркат с шнорхел, за да се любуват на рифове. През нощта те се качват на луксозен катамаран и се наслаждават на местни сирена, меса и вина, наблюдавайки гърбатите китове, които плуват в Индийския океан.

Дни 16 - 18: Индия

Частният самолет се насочва на запад и пристига в Индия.

Забравете тълпите в Тадж Махал на Агра, богатите предпочитат уединението и спокойствието на Кочин. Курортът Kumarakom Lake Resort предлага спокойствие, хармония и спа процедури.

Пътуващите се докосват до местната култура, като стават свидетели на танцово представление на живо и опитвайки автентични местни вкусове.

Дни 19-21: Оман

Приземявате се с частния реактивен самолет в Обединените арабски емирства, а луксозен автомобил ви откарва до полуостров Мусандам в Оман.

Круизът в Оманския залив ще ви заплени, обърнете внимание на бледите варовикови скали на Мусадамските фиорди. Районът е благодатен за водни спортове, като риболов, гмуркане с шнорхел, каяк.

Междувременно на сушата местните шеф готвачи водят вискок клас курсове по арабска кухня и ви запознават с предимствата на източните лечебни билки.

Дни 22-24: Грузия, Тбилиси

Изтокът среща Запада в Грузия.

Последната спирка на турнето е Тбилиси, Грузия. Посетете крепостта от 17-и век, опознайте града с автомобил 4x4 и се насладете на местния фолклор.

Пътуващите опитват от виното на Грузия с местни деликатеси, а вечерта в Тбилиси завършва с прощална вечеря.

Ден 25: Ню Йорк Сити

Одисеята завършва в Ню Йорк.