Занзибар се оказва любимата дестинация за почивка на много българи.

Мартин Маждраков, който в момента се намира там, заяви пред БНТ, че предпочита да работи дистанционно оттам, отколкото на студено в България.

"Занзибар е едно от малкото отворени места в света в момента, където няма рестрикции за пътувания, чист въздух, не се говори за вирус, много красиво място, спокойно, хората са много добри", обясни туристът.

Това е най-дългият мост в Европа: Той се простира на 17,2 км и може да издържи на силно земетресение

Има места и за групов туризъм, а има и такива за индивидуален, допълни той.


Маждраков сподели, че не за първи път е в Занзибар. Негови приятели българи там в момента са не повече от 30 човека.

Той не се притеснява, че може да не успее да се върне в България, ако ситуацията с коронавируса се влоши.

"Няма напрежение, маските се свалят от момента, в който слезете от самолета. Не се говори никъде за вируса. Може би защото е отворено пространство, чист въздух и хубаво време, може би затова няма такова разпространение на вируса", каза още Маждраков.

Занзибар е добро място, където човек да избяга от зимата. Превърнало се е в предпочитана дестинация, защото е една от възможните в момента, коментира от своя страна Павлина Илиева от Сдружението на туроператорите и туристическите агенти.

"Четири са дестинациите, които са възможни - Занзибар, Малдиви, Дубай и Доминикана. Ако има нещо хубаво в това, е, че се случва през зимата, а това са все топли дестинации, които за породата пътуващи е много малка глътка въздух, за да могат да излязат и да пътуват някъде в момента", каза Илиева.