Нискотарифната авиокомпания "Райънеър" ще спре полетите си от и за Бругас от ноември, пише Флагман.бг. Дружеството преустанови продажбата на билети до всяка една от 11-те дестинации, които се обслужват от бургаския аеропорт. 
Според неофициална информация причината е глобалното преструктуриране на най-големия авиопревозвач в Европа. Общоизвестен факт е, че компанията има сериозни финансови проблеми, наскоро отряза част от полетите си до София и още няколко източноевропейски държави, а от ноември ще спре обслужването и на тези до Бургас и Пловдив.

От Община Бургас уточниха, че "Райънеър" са ги известили за плановете си, но са уточнили, че от април ще подновят полетите си. Това било част от политиката им за зимния и неособено активен за туризъм сезон.

До края на годината се очаква да бъдат преразгледани и дестинациите, които авиопревозвачът обслужва. Не е изключено част от тези към които няма сериозен интерес да отпаднат за сметка на други.

Засега е известно, че полетите от Полша към Бургас са изключително популярни и са сред най-успешните линии на авиопревозвача в Източна Европа. Сериозен е и интересът към тези за Бергамо. Те със сигурност ще останат, но други ще бъдат заменени с по-известни дестинации.

От Община Бургас уточниха, че фирмата до този момент не се е възползвала от фонда за субсидиране на нискотарифните полети. 

Припомняме, че "Райънеър" откри своя база в Бургас през пролетта на тази година и пусна редовни полети до 11 дестинации в Европа. Големият интерес към евтините самолетни билети докара в региона хиляди туристи, но и съвпадна със сериозните финансови проблеми на превозвача, които доведоха до стачки и отменени полети в целия континент.