Тежка е пътната обстановка край Кърджали, съобщава TrafficNews, позовавайки се на очевидци. Десетки коли и дори камиони са закъсали на отсечката за КПП "Маказа".

Преспите надвишават 20 сантиметра, а под снега асфалтът е покрит с лед. По думите на пловдивчани, пътуващи към Гърция в момента, положението по пътя е изключително тежко.

„Няма снегорини, колите са по канавките. Полиция регулира движението. Има закъсали камиони в средата на шосето. Кола се е преобърнала извън пътя”, пише гражданка. 

Пловдивчанин пък е направил снимки на обстановката на магистрала "Марица". Движението е блокирано заради снега, а трафикът е още по-утежнен заради катастрофа на 50 километър в посока Хасково. Тир се е завъртял и е заел цялото пътно платно. „Шофьорите казаха, че колоната от превозни средства е над 10 километра. Сигнализирано е до спешния телефон 112 за инцидента. Казаха ни, че пътят ще остане затворен за около 5 часа”, пише водачът.Пътуващи по магистрала "Тракия" пък разказаха, че от Сливен до Пловдив не са видели нито един снегорин, макар асфалтът вече да е бял и да се образуват преспи. По думите им снегът е придружен със силен вятър и движението се извършва изключително бавно.„Локалното платно е чисто, а двете ленти за движение са под всякаква критика”, пише пловдивчанин.Влошена е пътната обстановка в района на Кърджали. Отсечката между Кърджали и Черноочене пътя е покрит с почти педя сняг и едва се преминава. В същото време снегорини няма.Подобна е ситуацията и по пътя Пловдив-Смолян, в района на Пампорово. 

Снеговалежите блокираха пътуващи в посока София по пътя Велико Търново – Севлиево, съобщиха очевидци, цитирани от bTV, които са изпратили снимки и видео от мястото.

Снимка: Чудомира Чернева

По думите им, са звънели на 112, а опашката е била километрична. Движението вече е възстановено.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ