От дни тече ремонт на пътя от Сарафово към Бургас. Това предизвика недоволство от страна на туристическия бранш, тъй като по отсечката минава целия трафик към Бургас от курортите на север, включително и от Слънчев бряг, предава БНТ.

Това ще предизвика сериозни задръствания в разгара на лятото, които вече се случват в определени часове. Какво е наложило ремонтът да започне през лятото?

Платното още не се ремонтира в посока Сарафово. В посока Бургас от сряда е започнал ремонта. Изненадващ ремонт го наричат от туристическия бранш. Според тях ще попречи на туристическия сезон, заради големите задръствания, които се очаква да се образуват.

"Тази кратка отсечка от 10 км не беше лоша. Да би трябвало да се поправя, но това може да се направи по всяко време на годината. Да, хубаво е да има нови неща, но трябва да се съобразяват, че ние сме туристическа дестинация.

Мой гости, като заваля дъжда, питаха къде да отидат, то голям дъжд, голямо нещо и казвам отидете в красивия Бургас – да видите има и опера, театър има и исторически забележителности, там отидете и хората се върнаха възмутени.

Големи задръствания, големи то е ясно и вместо да вървят към Слънчев бряг и Бургас, завиват и отиват към Гърция, това ще се случи. Предлагаме да се преосмисли това решение, да се спре за известно време. Не е беда. Вие сами го виждате, че там е добро. Да мине сезона и да започват да правят каквото трябва да се направи", заяви Веселин Налбантов, зам.-председател на БХРА.

"При първия възможен момент започнахме този ремонт след одобряване на финансирането и след одобряването на временната организация на движението.

Стартирахме преди активния туристически сезон в края на юни и се надяваме точно преди активния да приключим ремонта и в двете платна. Трафикът тук е целогодишен за работещите в и извън Бургас", подчерта Димитър Бакалов - началник дирекция "Строителство" към община Бургас.

"Създадена е организация, като е определен постоянен пост за регулиране и подпомагане на движението. Искам да посоча, че съществуват алтернативни маршрути, които отново довеждат до центъра на Бургас", каза гл. инспектор Пламен Николов, началник на „Пътна полиция“ – Бургас.