Жители на Филипините обявиха, че местно момиче е бременно от риба. Според информационния портал GMA News, тийнейджърката страда от киста на яйчника.

Инцидентът се случил в провинция Албай. За седем месеца 17-годишната Кимбърли надула своя корем и качила 10 кг. Момичето уверявало всички, че не е бременно и отговаряло на обвиненията на родителите си, че "никога не е имало дори ухажори".

Местните хора заподозрели, че Кимбърли е нарушила традиционната забрана: момичетата не трябва да плуват в океана или реката по време на менструация и пет дни след това. Според поверията това може да причини заболяване, както и да привлече хищнически риби, октоподи или змиорки към къпещия се.


Родителите завели Кимбърли на ултразвуково сканиране и изследването показало, че момичето страда от киста на яйчника. Въпреки това, селяните можели да видят лицето на рибата на снимката от видеозона, което само ги уверило в тяхната версия. За да спрат слуховете, лекарите трябвало публично да обясняват, че жива риба не може да живее в стомаха на човек и особено в матката. Семейството на Кимбърли събрало пари за операция за отстраняване на кистата.

Превод: БЛИЦ