23 септември тази година ще е началото на апокалипсиса. Това твърдят няколко любители на теориите на конспирациите и очакващи края на света. „Възвисяването“, което е описано в „Книгата Откровение“, ще качи на небето „заслужилите“ християни, а грешниците ще бъдат оставени лице в лице с края на света.  
Сега, апокалиптичната теория, известна като Откровение 12 Знак, предрича, че „Възвисяването“ скоро ще започне с появата на „жена, облечена в слънцето, а под краката ѝ ще бъде луната. Тя ще има корона от 12 звезди на главата си“.

Любителите на теориите на конспирациите смятат, че астрономическа подредба, включваща знаците Лъв и Дева, заедно с още няколко планети ще изпълнят пророчеството дума по дума.

„Възвисяването“ трябва да бъде второто пришествие на Исус Христос, при което онези, „които са живеели без грях“ ще се срещнат с Господ.  
Поддръжниците на тази теория казват, че жената в пророчеството е знака дева, докато короната от звезди е знака Лъв.  

На 23 септември Луната ще се намира точно под „краката“ на девата, а Слънцето ще минава точно през съзвездието, изпълнявайки по този начин пророчеството за „жена, облечена в Слънцето“.  

Според уебсайтове, разпространяващи тази теория за края на света, апокалипсисът ще се случи на две части, като между тях ще има седемгодишен период, по време на който антихриста ще унищожи човечеството.  

Превод и редакция: БЛИЦ