Пловдивчанка се свързала с редакцията на Plovdiv24.bg, за да разкаже за един уикенд по българското Черноморие от собствена гледна точка.

Ето и какво споделя тя:


"Здравейте! Неотдавна прекарах един уикенд на българското Черноморие, и бих желала да разкажа за него. За почивката си - събота и неделя, избрахме Равда. По мои впечатления, цените са достъпни, а персонала - любезен. Нощувахме в хотел, и за разлика от предишни години, нямаше драма с паркирането на автомобила.

Това, на което ясно станах свидетел обаче - имаше много магазини и помещения, които бяха затворени, други имаха надпис "Дава се под наем!". Вечерно време кръчмите съвсем не бяха пълни, но не бих казала и че е слаба посещаемостта.

За своя изненада обаче, два дни не чух чужда реч на плажа. Както свободната зона, така и платената, бяха заети изцяло от българи - предимно млади хора или семейства с деца между 1 и 14-годишни.

В съседния Несебър обаче, ситуацията бе съвсем различна. Пълен плаж, предимно чужденци, кръчми и барове, работещи почти на максимума на капацитета си.

Пиша това, за да обърна внимание, че всеки сам избира къде да кара почивката си. Има доста негативни мнения за обслужването и качеството на услугата по нашето море, но аз бих заключила, че приятна и достъпна почивка по родното Черноморие е съвсем възможна!

ПС: Снимката е направена рано сутрин, час по-късно плажът беше пълен."