Един от най-запалените рибари в Хаджидимово – бившият началник на ВиК Костадин Сарафов, отново попадна в центъра на вниманието на своите съграждани, след като регистрира поредно постижение с улова на 6,7-килограмов шаран /на снимката/, пише struma.bg. 

Макар да е далеч от рекорда му преди 3 години, когато извади 15-килограмов екземпляр, за тази есен той държи първенството за най-голяма риба от вида, уловена от хаджидимовски рибар на гръцкия язовир „Потами“. Сарафов разкри, че се е борил с рибата почти час и е бил затруднен и от терена, но в крайна сметка се справил с изпитанието.

Сериозен принос за успеха имала и старата му въдица, която за пореден път не го подвела, независимо от това, че е на повече от 20 г. Късметът не го изоставил и при следващото хвърляне закачил 1,8-килограмов шаран, а след това до края на риболовния излет общият улов стигнал до 14 кг, като на въдиците си закачил още щука и костур. Уловът вече е почистен и подготвен, за да бъде споделен с роднини и приятели.

Сарафов вече е готов с няколко специални рецепти, с които да ги изненада, като задължително ястията ще бъдат поднесени с бяло вино, както изисква традицията. Главата на уловения шаран ще бъде препарирана и поставена редом до тази на трофейния 15-килограмов екземпляр, който преди 2 години постави рекорд в досегашната риболовна кариера на Костадин Сарафов