Небето над Розовата долина става красивата сцена на фестивала "Въздухария" този уикенд. Туристи посрещат днес и утре изгрева над Розовата долина от балони, които се издигат от Манастирска поляна край Сопот. Стотици зрители ще наблюдават пъстрите крила на парапланеристите, които ще се вихрят в акрошоу, ще се състезават и ще возят пасажери на височина между 1500 и 2000 метра, пише "Марица".

Шоуто бележи началото на небесния фестивал "Въздухария", който започна снощи на историческата Манастирска поляна. Днес пред обед невероятните акро изпълнения на пилота Александър Мариносян ще спрат дъха на публиката. Той ще направи демонстрациите със самолет, изработен от самия него. 

Десетки парапланеристи обличат костюмите на любимите си приказни герои. В небето ще се веят роклите на Пепеляшка и Снежанка, от въздуха ще поздравяват български войводи, ще се сипят бонбони и конфети.

"Въздухария" е инициатива на известния парапланерист и инструктор в екстремния спорт Емил Кирилов. Идеята е да приобщи към въздушните спортове децата и младежите и да им разкрие възможностите за красиви преживявания.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!