Когато става дума за почистване, винаги търсим нови, по-бързи и по-лесни начини за хигиената в дома. С удоволствие Ви представяме тези гениални и лесни трикове, за които може би не сте си помисляли, пише zajenata.bg.

Ако Ви е паднало винтче от очилата или от обица на трудно достъпно място, тогава поставете чорапогащи на маркуча на прахосмукачката, закрепете с ластици, така няма опасност да влезе в торбичката на прахосмукачка.

Всички прахосмукачки имат аксесоари за тесни отвори, но ако имате нужда от нещо за още по-тесни места, на тръбата поставете картонения цилиндъра от тоалетната хартия, прегънете толкова колкото ви е необходимо, за да влезе в отвора, който ще трябва да почистите.

За да използвате по-малко кухненска хартия, има два просто стъпки. Първо, отърсете ръцете си от водата, преди да се избършете и вместо да откъсвате 2-3 хартии, вземете една и я прегънете наполовина. По този начин силата на попиване се увеличава, защото капчиците вода остават между слоевете.

Ако искате често да местите мебелите, сигурно ви нервират дупките, които остават на килима. За да ги попълните, поставете кубчета лед, изчакайте да се стопят, а след това прекарайте прахосмукачка на тези места. Водата помага килима да се върне в първоначалното си състояние.

 

Ако имате стъклени лампи или прожектори, на които се маха стъклената част за почистване, можете да ги измиете на по-ниска температура в миялната машина, само внимавайте да бъдат добре закрепени и да няма никакви метални или дървени части на тях, които могат да се повредят от водата.