По необичаен начин с ретро автошествие отиде на бала си абитуриентът от природо-математическата гимназия „Свети Климент Охридски“ в Монтана Кристиaн Найденов, пише bulnews.bg.

Парадът беше организиран от членове на Националния трабант клуб България.

Милиционерската кола, превърнала се в символ на чаровното минало, му предостави негов приятел от София. Закупил я на 1-ви юни 1977 година от органите на МВР.

Колата била почти изгнила и амортизирана, но той мераклийски я стегнал като нова. Направил куп вътрешни подобрения. Старото возило на униформените е с двигател 1300 кубика и запазена оригинална синя боя с буркан отгоре, който беше изпробван и работи.

В пъстрото шествие се включи и Пеперудената фея с розов трабант. Отличникът Кристиан Найденов получи скъп подарък комплект инструменти, за да майстори още стари коли, нещо, което го влече най-много. Той кандидатства в Технически университет-София в специалност транспортна техника и технологии или машиностроене. Приятелката му Ивелина учи в Пловдив.

Те посрещнаха гости от София, Враца, Стара Загора и Монтана предимно със стари возила.

„Чувствам се много щастлив! Успях да съчетая бала с моето голямо хоби - конструирането на стари автомобили и трабанти и да го споделя с моите приятели", казва Кристиан.