Нелепа верижна катастрофа с пет автомобила затруднява движението на възлово кръстовище в центъра на Бургас – между булевардите „Сан Стефано“ и „Демокрация“, съобщава Флагман.бг.

Около 19:40 часа малък син „Ситроен“ с бургаска регистрация и младо момиче зад волана прекосява кръстовището по права линия движейки се през бул.“Демокрация“. От крайна дясна лента на кръстовището се престроява в съседната лява, тъй като след светофара линиите се разместват заради новата бус линия.

Зад малкото ситроенче се движи такси на „Мкар“. Шофьорът му не напуска собствената си лента. Таксито помита ситроена откъм цялата му лява страна, след което двете коли връхлитат към тъмносиня софийска „Мазда“, качва я на малкото тротоарче за пешеходци. От своя страна синята „Мазда“ подпира бял бургаски „Форд“, който също е качен на тротоарчето. Последните две коли просто са били паркирани там, по правилата. Засегнат е и пети автомобил в дъното, но леко.
 
 


И четирите автомобила не са сериозно пострадали, но неразборията на кръстовището е толкова голяма, че вече 50 минути „Пътна полиция“ разпитва двамата участници, както и издирва собствениците на паркираните коли, които се оказаха на плажа.

Спорно е кой е виновен за произшествието заради новата организация на движение по бул.“Демокрация“, тъй като водачите не са свикнали да се съобразяват с разчертанията на лентите след ремонта.

И към този момент 20:15 часа блокадата на кръстовището не е вдигната.
Около 20 часа на помощ на пътния патрул дойдоха и полицаи от Пето РУ Бургас, тъй като в суматохата се оказа, че е изчезнал и мобилен телефон.