Пропадане на асфалт в центъра на Враца разбуни духовете в града. Оказа се, че дупката съвсем не е безобидна, а под нея има водно съоръжение. При пропадането няма пострадали, съобщава bTV. 

Огромната дупка се отворила върху паркинг в центъра на Враца след маневра на сметосъбиращ камион, разказва Ангел Цветков, обитател на блока в съседство.


Когато се съмнало, се разбрало, че става въпрос за съоръжение с диаметър около 5 метра и дълбочина над 10 метра, облицовано с камъни отстрани.
Веднага се превръща в атракция за жителите и гостите на Враца. Някои хора оприличават „находката” на кладенец. Други заподозряха отпадна яма.

Блоковете в съседство са строени през 60-те години на миналия век. Какво е това, колко е старо и трябва ли да се запази - един пост със снимка на кмета на Враца в социалната мрежа предизвика стотици коментари.


„Единственото правилно нещо е да попитаме хората какво искат да направим с това откритие. Все пак това е част от историята на нашия град”, коментира кметът на града Калин Каменов.


Болшинството от хората подкрепят градоначалника, според когото съоръжението може да се запази като атракция. В момента се обсъжда с Министерството на културата и с експерти как дупката да бъде укрепена.  

Кметът на Враца заимства идеята от Братислава, чиято дори  нетолкова стара канализация се е превърнала в туристическа атракция.


От шахтите импровизирано надничат усмихнати и изваяни от метал статуи на работници.