Ловците от Садово също направиха сефтето тази година – отстреляха дива свиня. Тя не бе толкова голяма, както тези, с които може да се похвалят колегите им от други населени места, но пък бе отстреляна с майсторлък, пише struma.bg.

В главен герой за дружинката се превърна Костадин Георгиев, който в местността Паметника повали с един изстрел от 50-60 метра около 70-килограмово животно, след като старият му приятел – ловната карабина „Браунинг“, за пореден път не го предаде. Неговите кучета Пирин и Роко също дадоха своя принос втората пусия да бъде успешна и техният стопанин отново да се гордее.

Голям майсторлък за пореден път демонстрира и Илия Темелков, който даде заявка за титлата най-бърз дерач сред авджиите в региона. С негова помощ кожата на дивата свиня падна за броени минути, а след това бе направена и делбата на месото между участниците в лова.

За ловците от Садово това бе край на неуспешните излети до момента и го приеха с надеждата, че още тази седмица ще има нова, още по-добра слука.