Малкият Сашко от Перник и баща му Александър Цветанов се включиха в издирването на 17-годишната Ивана, която е в неизвестност от 6 дни. Пред журналисти бащата на Сашко посочи, че в неделя са се включили в издирването.

"Ние участваха в издирването на Ивана в неделя. Обясних му, че търсим едно момиченце и той ме разбра.

Прекарахме целия ден там, търсихме в паркове, огледахме къщи, дворове… Случаят с Ивана е малко по-различен от нашия и тя може нарочно да се крие", коментира Александър Цветанов, цитиран от Фокус.

Той посочи, че напълно разбира как се чувстват родителите на Ивана, защото той е бил в същата ситуация дни наред.

"В един момент така ти е затормозена психиката, че човек не знае какво върши. Аз разбирам напълно родителите на Ивана, защото хората са в някаква жестока депресия", коментира бащата на Сашко.

Той посочи, че след като профилната снимка на Ивана е сменена, възможно е тя да се движи и да е в някакви наследствени имоти, които трябва да се проверят.

Той има намерение да направи фондация за Сашко, която да обучава специалисти за работа с проблемни деца. "Нашите специалисти, които са логопеди, психолози и ресурсни учители трябва правилно да ги обучаваме да работят с тези деца, а ние от своя страна също да се занимаваме повече с децата, да им се обръща внимание.

Трябва да има информираност за тези деца. Ние не може постоянно да сочим с пръст някой човек и да го обвиняваме", коментира още Александър Цветанов.

Бащата на Сашко има усещането, че изчезналата Ивана се крие или е отишла в друг град. "Тя си е имала проблеми и решила да напусне дома", коментира той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук