От години собствениците на водещия се за престижен и петзвезден комплекс "Грийн Лайф" до Созопол, в непосредствена близост до плажа и къмпингите "Смокиня" и "Каваци" са подложени на постоянен психически тормоз.

Макар че за да притежаваш имот в комплекса се изисква солидна сума, както и солидна годишна такса поддръжка, собствениците получават непрекъснат тормоз от разрастващото се строителство, ежедневни сблъсъци буквално пред очите си с багери и строителни материали, непоносим шум от строителните и ремонтни дейности, извършващи се на територията на комплекса и безобразно отношение от страна на управляващата компания, отговорна за спокойствието на собствениците.

Дори след заповедта на кмета на община Созопол за прекратяване на строителни дейности на територията на общината в комплекса от 15 май от “Грий лайф” Созопол не се спират пред нищо и продължават и тази година.

Цялото минало лято собствениците и гостите на комплекса са били подложени на същия тормоз с незаконно строителство в забранения период. Запитан от собственичка в комплекса кога ще спрат с незаконната дейност и шум - управителят на комплекса Йордан Карталов отговаря:

“Преценил съм си, че ще си плащаме глобите към РДНСК Бургас и община Созопол и ще правим КАКВОТО СИ ИСКАМЕ.” Оставяме на вас да прецените какво и как се случва в комплекса от снимковия материал.