В Габрово започна поредният протест. На него присъстват двойно повече хора от снощи. За първи път сред протестиращите е и битият магазинер Венцислав Иванов. 

На четвъртия ден от недоволството, според публикации в социалните мрежи, се очакват хора от други градове.

Сред протестиращите има и много полицаи, които са с жилетки „Антиконфликт” . Вече има задържани няколко души. Това се е случило в района на общината, в паркове и градинки, те са били без лични документи, а у част от тях са открити и бомбички. 

Всички входове на града днес бяха със засилено полицейско присъствие, полицаите проверяваха влизащите в града, както и техните пътници. Очаква се в следващите минути множеството да тръгне на шествие по улиците на града, както в предходните три вечери, съобщава bTV.Както се очакваше, днешният протест е най-масовият. Очакваше се да пристигнат и хора от други градове, но според МВР няма такава информация. Обстановката е спокойна, целият град е пълен с полиция и жандармерия. Протестиращите искат оставката на кмета, защото смятат, че тя е виновна за създалото се напрежение. Хората от малцинствата вече напуснаха домовете си от страх, съобщава Нова телевизия. 

Равносметката от снощните шествия – нямаше сблъсъци, но бяха задържани 7 души с боксове. Мерките за сигурност са засилени – полицията извършваше проверки на всички входове на града на коли, които не са с местна регистрация, но не само.

Проверяваха се автомобили с повече пътници, предимно млади мъже. Това са част от критериите на рисковия профил, за които се следи, разказаха неофициално униформени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!