На съда  отиват 52-годишния Васил Станчев и 20-годишния му доведен син Иван, които през май 2020 г.  пребиха охранителите на магазин "Кауфланд" в бураския жк. "Славейков".

Те са обвинени в нанасяне на леки телесни повреди спрямо длъжностните лица, ​​​​защото не ги пуснали да влязат в обекта без предпазна маска. Ако бъдат признати за виновни, Васил и синът му могат да отнесат до 2 години затвор или пробация.

По време на разследването е установено, че двамата пострадали гардове са следили дали желаещите да посетят търговския обект носят предпазни маски. Васил, който е криминално проявен, не изпълнил изискването и влязъл в помещението. Било му обяснено, че трябва да напусне, тъй като това е изискване на закона. Бургазлията го направил, но им се заканил.

Истинският екшън започнал малко след 21 часа на 14.05.2020 г., когато Васил отново посетил търговския обект, придружен от доведения си непълнолетен тогава син Иван, който също е обвиняем.  Двамата били с кърпи над носа и устата, и качулки на главата.

Станчев се насочил към охранителя, който първоначално не го допуснал до обекта. Ударил го с юмрук в брадата. В това време Иван посегнал, удряйки към друг гард. Нанесъл му удар с метален бокс в тялото.От  личния профил на Васил Станчев във Фейсбук става ясно, че той е разведен. Роден е в Сливен, но живее в Бургас. Станчев е запален по бойните спортове и каратето. По- голямата част от публикациите му са свързани източните бойни изкуства.