С бързо производство се сдоби благоевградчанин, който се върнал от епицентъра на коронавируса - Италия, и не се обадил на компетентните органи, за да бъде предупреден и поставен под задължителната 14 -дневна карантина. Незабавно е сигнализирано за него и той е призован в полицията, пише struma.com.

Образувано му е бързо производство по новите промени в НК, въведени в Извънредното положение.

Коронавирусът е много заразен и затова всеки, който се връща от чужбина трябва да се обади и на лекар и да бъде много точен в разговора си с него, за да бъде точна снетата анамнеза.

Италия в момента е страната, която най-силно пострада от заразата, по броя на заразените и починалите изпревари дори Китай. Затова е крайно наложително хората, връщащи се от страните засегнати от вируса, незабавно да уведомят органите.

Припомняме, че в инфекциозно отделение за изследване бяха приети двама пациенти, които се върнаха от чужбина и доброволно поискаха да бъдат тествани за вируса. Мерките са изключително строги, затова, ако полицията призовава за повече отговорност в тази ситуация, ако искаме да се запазим здрави и се справим с извънредната ситуация.