Близки на 2-годишния Красимир от Панагюрище искат госпожата, която обвиняват, че го е ударила, да спре да практикува професията. Нещо повече - те настояват и за ефективна присъда, дори да е няколко месеца. Това заяви единият дядо на детето - Красимир Налбантов.

От своя страна директорката посочва обвиненията за необосновани. Според нея същият този дядо влетял в детското заведение, крещял по госпожата и дори я ударил пред децата.

Сигнал за предполагаем бой над дете в детска градина в Панагюрище разбуни социалните мрежи. Бащата на 2-годишния Краси разпространи във Фейсбук снимки на детето, на чието лице се виждат синини. Според родителите следите са от побой, нанесен на детето от госпожата в детската градина. От детското заведение обаче твърдят, че синините са от боричкане с друго дете.

Малкият Красимир получава синините около 11 ч. преди обяд. Госпожата и директорката твърдят, че те били от закачките на друго, по-голямо дете. Въпреки това не сигнализирали родителите. Намазали детето с мехлем, но синините били забелязани от дядото на детето, когато той дошъл да го вземе. Откритието разгневило семейството, според които детето е било ударено от госпожата.

Близките настояват за тежки наказания за госпожата, която е с 31 години педагогически стаж. Полицията, прокуратурата и агенцията за закрила на детето извършват проверки по случая.