Дръзки извършители на грабеж са установени и задържани от пещерски криминалисти. Случката се разиграла рано сутринта в събота. Тогава в игрална зала за хазартни игри в Пещера нахлули двама млади мъже с маски на лицата, пише plovdiv24.

Единият извадил нож - тип мачете и заплашил 22-годишната служителка в залата. Другият бързо отворил касата и взел сумата от 1000 лева. Секунди по-късно грабителите избягали. След получаване на сигнал за случилото се периметърът около извършеното престъпление бил блокиран от полицейски екипи на РУ Пещера.

Извършен е щателен оглед на местопроизшествието, като са иззети намерените там следи. Работата по разследването била поета от служители на група "Криминална полиция“. В резултат на тяхната усърдност и активни оперативно-издирвателни действия скоро били задържани двама 20-годишни мъже от Пещера.

Единият е стар познайник на органите на реда, а другият е бивш служител на фирмата стопанисваща игралната зала. Открито и иззето е и оръжието на престъплението. Криминалистите изясняват съпричастността и на други лица към тежкото престъпление.

Работата по случая продължава, води се досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.