Слух, който се понесе около час и половина след полунощ в новооткрития клуб „Fabric” в центъра на Бургас, буквално обходи сепаретата и предизвика суматоха сред близо 400 посетители. В промеждутъка между 01:30-02 часа пред входа на „Fabric” застана неговия емблематичен охранител и приближен Божидар Москов, бодигардове на друга емблематична фигура, опитваща да развива легалната част от бизнеса на силовия бос, както и още петима дебеловрати и с много татуировки представители на подземния свят, пише "Флагман".

От уста на уста се разнесе мълвата, че Апелативният специализиран съд е склонил и е пуснал на свобода срещу парична гаранция в петък следобед техния култов водач Димитър Желязков. Желязков е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” от 16 февруари т.г. и се намира в ареста на Спецпрокуратурата в София и изгледите да бъде пуснат зад решетките са нулеви към този момент. Въпреки това липсата му в тази паметна нощ за преливащата дискотека беше очевидна.

Изглежда основно ремонтираният бивш бар "Кашмир" на бул. „Стефан Стамболов”, който половин година преди да бъде затворен, носеше чести неприятности за управителя му Веселин Рачев, заради това, че бе любимо място на характерни за подземния свят фигури.


Джи класите с повтарящи се цифри, аудита и бмв-та бяха превърнали района пред „Фабрик” в парад на благоденствието

 

6-месечният ремонт си е заслужавал. Закритата част на клуба вече е с увеличена площ, тройно по-голяма сцена, огромен видео екран, а снощи (вероятно заради откриването) и танцьорките бяха с по-високо качество и визия отпреди. Промените във външната част бяха най-видими в лукса, изразяващ се в кожените седалки. Най-характерното за скандалния клуб обаче си остава същото – отново се предлагат наргилета. Макар че диджеите не бяха с имена на чужди гости, с които е известен „Бедрум”, траковете им бяха на сравнително добро ниво и поддържаха духа в залата, изчислена за около 300 клиенти, но снощи те бяха поне 400.

Вътре бяха забелязани и представители на местната бургаска политика, но имаше и доста гангстери – сред публиката бе и известен наследник на „граф” от намиращо се край Созопол село. Вътре бяха доста крими герои, повечето от които често попадат в полицейските сводки за разпространение на наркотици. Заведението отвори врати тържествено около 22 часа за официално накипрените кифли и техните придружители. Около 23 часа можеше да се каже, че положението е фул макс.

Районът на “Fabric” отвън се превърна в изложение на скъпи лимузини и джипове. Униформена полиция от 20 часа до 02 часа след полунощ не се мярна в преливащото заведение. За отбелязване е, че една патрулка дискретно стоеше на 300 метра по булеварда, в посока новата поща, до разрушената вече сграда, където бяха взривени преди 20 години двама верни авери на Пламен Дишков.