Авер на Митьо Очите се оплакал пред съда, че е бил заплашен от човек на Божо Кравата, пише „Флагман“. На заседание по делото „4 you” миналия месец Калоян Колев бе доведен в Специализирания наказателен съд.

Той е в ареста, тъй като е обвиняем като член на групата на Димитър Желязков-Митьо Очите. В случая обаче Колев бе призован като свидетел по делото срещу бандата на Божидар Кузманов-Божо Кравата.

В съда тогава се явиха за разпит и дъщерята на Митьо Очите, неговият зет, както и музикантите от „4 you”. Заседанието обаче се проточило твърде дълго. Когато дошъл редът на Калоян Колев, било вече тъмно. Настанал спор дали изобщо е нужно да бъде разпитван, при положение че той вече се е явявал веднъж като свидетел по делото.
В един момент думата решил да вземе самият Колев, който изненадал с думите: Искам да кажа, че днес бях заплашен пред трима полицаи от Иван Терзийски, че ще ми бъдат отрязани ушите.

Терзийски също е арестант и е подсъдим като член на групата на Божидар Кузманов.

Калоян Колев обяснил, че получил заплахата, когато двамата били изведени от ареста на „Майор Векилски“ в София.
Колев призовал съда да се направи проверка на случая, като разказал следното: Аз питах дали с него ще ме вържат, а той ми каза, че ще ми отреже ушите. Нямах време да сигнализирам полицаите.

Адв. Димо Гочев, който защитава Божидар Кузманов, настоял разпитът на Калоян Колев да се отложи, тъй като щял да отнеме много време.
Това дало повод за контраатака на отколешния му противник – адв. Илиан Василев, защитник на Митьо Очите: Аз държа днес да се проведе разпитът на този свидетел, защото, както виждате, конвоирането по някаква причина се използва за осъществяване на тормоз над свидетеля.

Съдът се съгласил с тезата на адв. Василев и Калоян Колев бил разпитан веднага. Не е известно обаче дали е била извършена проверка на заплахите, от които се е оплакал той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ