Семейство Баневи отново се опитват да всяват напрежение у летовниците на къмпинг „Каваци”. Почиващите алармират, че по плажа се разхождат здрави мъже в черни униформи, за да създават смут и паника у хората.

За това сигнализира във "Фейсбук" Златка Димитрова, известна още като Черната Златка. 

"Искам да заявя, че в 2-те години, в които къмпинга се стопанисва от други хора, а не от тях, е много по-приятен и се доближава до нивото но гръцките. Спокойствието се върна и всички, които почиваме тук от повече от 20 години и сме едно голямо семейство, подкрепяме тази промяна. Днес дадох тв интервю, за да защитя свободата на Каваци не в качеството си на публична личност, а на човек.

Заставам зад мнението си, но се притеснявам от присъствието на мъже в черно, защото и аз, и много други хора сме тук с малките си деца.

Семейството ми от години води съдебна битка с Баневи за имот, който е доказано наш. Никога не сме преминавали границите, никога не сме обидили или нападнали, очакваме същото. Мутренските времена отдавна са в миналото", написа тя в социалните мрежи.

 


По-рано днес семейство Баневи си върна к-г „Каваци“. Това се случи, когато с частен съдия изпълнител се осъществи въводът във владение, информира "Флагман".

От 3 години обектът се стопанисваше от „Джи Енд Джи 90“ ЕООД, който обаче е отдал имота под наем на трето лице - Цено Ценов. Утре изтича законовият срок за предаване на къмпинга и от негова страна.

От вчера охраната на апетитното място е „Аркус“. По неофициална информация вчера гардовете, след като са влезли във владение, са обикаляли из къмпинга, за да поискат пари от търговците. 

Твърди се, че с тях били и частни съдебни изпълнители. От страната на сем. Баневи категорично отрекоха тази информация и заявиха, че вчера единствено е извършен въводът. 

Съгласно чл. 523, ал. 1, при наличие на трето лице, частният съдебен изпълнител е длъжен да даде тридневен срок на третото лице да предостави необходимата документация и да обжалва пред Районен съд. Това обаче не е случило.

Въвод бе осъществен, въпреки всички нарушения на закона от страна на ЧСИ-то Ивайло Бакалов, обясни Зорница Илиева от страна на наемателя, която бе категорична, че ще обжалват действията на съдия изпълнителя за въвода.
 


В разгара на сезона к-г „Каваци“ е пълен с туристи. Почти на 100% легловата база е заета до края на сезона, научи Флагман.БГ. Мария Маринова, която е управител на къмпинга от 2013 г. и представлява фирмата ТХ „Русалка Холидейз“ ЕООД на семейство Баневи, гарантира пред Флагман.БГ, че допълнителни пари от туристите няма да бъдат поискани, нито те ще бъдат принудени да си прекратят почивката.

„Туристите, заплатили каравани и т.н., могат да са напълно спокойни. Аз съм управител на този къмпинг от 2013 г. Смятам, че една голяма част от туристите ме познават. Знам, че са платили целия сезон – и палатките, и караваните. Има туристи, настанени в бунгала, има в хотелите. Никой не е пуснат, без да си плати.

Пак искам да повторя – туристите няма да бъдат притеснявани и гонени за заплащане и за дублиране на заплащането. И ако някой се опитва да им вменява такива притеснения, то си е за негова сметка. Подчертавам – няма за какво да се притесняват туристите.

По същия начин ще работим с хората, които имат търговски обекти. За печалба въобще не говорим тази година – искахме просто да си върнем владението. За наемателите – има си документи и всичко се вижда, кой колко ще плати или е платил“, каза Маринова пред Флагман.БГ.