Сигнал до министерствата на регионалното развитие и околната среда и водите, кмета на Община Каварна, Басейновата дирекция "Черноморски район“ и други институции по повод бездействието на областния управител на Добрич изпрати кметът на село Българево Георги Георгиев.  

Сигналът е по повод силно компрометираното състояние на брегозащитните съоръжения на залива "Болата“ и липсата на реакция от страна на държавата за техния ремонт, съобщава БНР.

Проверка, извършена през месец януари от експерти на Екоинспекцията във Варна и Басейновата дирекция "Черноморски район“, е установила, че брегозащитните съоръжения на залива "Болата“ са силно разрушени и молят областния управител за предприемане на мерки по компетентност.

1500 лева Бонус за Онлайн Казино Игри!

Областна управа отговаря, че според документацията на МРРБ това не са брегозащитни съоръжения и те не носят отговорност за тях, а са под управлението на МОСВ.

Кметът на село Българево Георги Георгиев изпрати писмо сигнал, за да апелира за спешен ремонт, опасявайки се от инциденти, както и от изчезването на залива.

В писмена позиция по темата от Областна управа Добрич посочиха, че с влизането на промените в ЗУЧК от началото на 2025 г. ще поискат средства за наемането на експерти и изготвянето на оценка и количествено-стойностна сметка за ремонта на буните.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук