Нови 79 нови положителни случая на коронавирус са регистрирани в Хасковска област за последното денонощие, съобщават от Областния кризисен щаб.

В община Хасково 28 са новозаразените, в община Димитровград – 23. В община Харманли 11 са новите случаи, в община Свиленград -5. В община Симеоновград новозаразените също са 5, в общините Тополовград, Минерални бани и Стамболово има по 2 нови случая. В община Ивайловград един е регистриран с КОВИД, пише haskovo.live.

Сред положителните за коронавирус лица са лекар от община Хасково и медицинска сестра от МБАЛ-Свиленград.

Положителни проби са дали учителка от ОУ ” Св. Иван Рилски” – Хасково, която е била последно на работа през миналата седмица, поради което няма карантинирани ученици и учителка в СУ “Неофит Рилски” – Харманли, която е преподавала на два класа. Затова под карантина ще бъдат поставени 32-ма ученици от 3 и 4 клас;

Детска учителка от градина в община Тополовград също е положителна за КОВИД, поради което под карантина ще бъдат поставени 8 деца, един учител и един помощник възпитател.

Починали са двама мъже на 74 години и един на 72 години от община Хасково без придружаващи заболявания, както и още един мъж на 74 години от община Хасково с диабет и сърдечно заболяване.

Сред жертвите на КОВИД е мъж на 74 години от община Минерални бани, диагностициран със сърдечно заболяване.

Починали са и две жени на 66 години от община Свиленград. Едната е била с диабет, сърдечно и онкологично заболяване, другата – със сърдечно заболяване.

COVID-19 постави нов ужасяващ рекорд на заразените у нас за денонощие 

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1533.

Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 130. В МБАЛ-Хасково са настанени – 58. В МБАЛ-Димитровград са настанени – 11. В МБАЛ-Харманли са настанени – 18. В МБАЛ-Свиленград са настанени – 26.

В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 6. В лечебни заведения извън областта се лекуват – 11.

На домашно лечение са 849 човека, починали са 85, а напълно излекувани са 469 човека.