Болница отказва да издаде медицинското досие на починал пациент на неговите близки. Въпреки многократните заявления до Многопрофилната болница във Враца за получаване на документите, досега опечаленото семейство има само откази. От лечебното заведение отказали да извършат и аутопсия, уточнява Bulgaria ON AIR. 

68-годишният Димитър е трябвало да бъде хоспитализиран в кардиологичното отделение в болницата във Враца. Ден преди това се оплаква и от задух в гърдите и отива в Спешния център. Изследва се за Ковид-19 и се оказва положителен.

"Беше ни обяснено, че ще постъпи в кардиология и там ще бъде лекуван и за Ковид-19. Впоследствие линейката е откарана в Ковид отделение към болницата и там е лекуван", разказа дъщерята на починалия мъж - Мая Ангелова.

Тя е категорична, че той не е имал никакви характерни симптоми на вируса. На следващия ден жената се чува по телефона с баща си, който я уверил, че се чувства много добре. На третия ден Мая не успява да се свърже с него, тъй като рязко се е влошил и е с кислородна маска. Настанен е в т.нар. интензивна стая и трябвало да се предадат всички негови вещи на близките.

"Връщат му се пижами, потници, бельо, телефон, ключове, пари, дори зъбната му протеза ни е върната", сподели още Мая.

Десет дни по-късно от болницата съобщават за смъртта му. Вече месец Мая настоява да получи всички документи за лечението на баща си, но това не се случва.

"Този саботаж от документи и лъжи от болницата започна от смъртта на баща ми. Имам официален отговор от Медицински надзор, в който това се разрешава. Бяхме лъгани от болницата, че такова нещо не се прави", изтъкна дъщерята.

Медицинският надзор също се задейства по случая, но от болницата твърдят, че не са получавали писмо и от тях. Днес, в поредния опит за получаване на медицинските документи, се намеси и полицията.

И отново беше обяснено, че за тази информация трябва да се подаде заявление - нещо, което вече няколко пъти е направено от близките. Дългоочакваните документи ще бъдат предадени утре на Мая, а по случая се води следствие. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!