Директорката на 6-то ОУ в Перник Адриана Ольова разказа от първо лице за битката си с COVID-19, пише zapernik.com.

Ольова пояснява, че думите й са провокирани от съм провокирана от безотговорни и опасни твърдения, че Ковид не е нищо повече от спекулация, световна манипулация и в най-лошия случай обикновен грипен вирус.

Тя не крие, че докато вирусът не я е връхлетял, също е била ковид скептик. "Но се разболях и разбрах, че това е страшна болест, която наистина има малко аналози в човешката история", споделя директорката. 

Ето и пълния текст на коментара й: 

„Много мислих, преди да кача този пост, но съм провокирана от безотговорни и опасни твърдения, че Ковид не е нищо повече от спекулация, световна манипулация и в най-лошия случай обикновен грипен вирус. Държа да поясня също, че и самата аз бях Ковид скептик. Но се разболях и разбрах, че това е страшна болест, която наистина има малко аналози в човешката история.

Защото няма нито алгоритъм, по който протича, нито алгоритъм на лечение. При всеки протича различно, с различна сила и симптоми. Аз оцелях, макар да имаше моменти, в които се съмнявах, че това ще се случи. Много мои колеги в страната обаче не успяха…

Хора, няма нищо по-важно от живота! Образование се наваксва, работа се наваксва, само животът не се връща! Разбрах колко скъпи за мен са колегите ми в училище, разбрах колко обичам колегите си – директори на всички училища в областта, както и всички учители, оплаках всички починали колеги в страната, треперя за живота и здравето на семейството и приятелите си, на нашите ученици и семействата им.

Не спирам да моля Бог да ни пази и да помага! Моля се за лекарите и сестрите! За да оцелеем…

Нека се пазим всички, нека спазваме мерките, колкото и да не вярваме! Нека дадем шанс на живота!“