Пореден случай на агресия на пътя, като този път напрежението е ескалирало за секунди, предава Нова тв. Шофьор на туристически автобус твърди, че е бил нападнат и удрян от друг шофьор на лек автомобил, след като му е направил забележка. Случаят е от 25 юни и се развива на един от оживените булеварди във Варна.

Шофьорът на автобуса не показва лицето си и пожела да бъде скрита самоличността му, тъй като, по думите му, се притеснява от последващи посегателства. Версията на другия участник в инцидента обаче е съвсем различна.

Шофьорът на туристическия автобус разказва, че е направил забележка на друг водач, че многократно е засичал пътя му. "Вдясно спря и аз спрях до него и отворих вратата и му викам:

„Момче, защо така спираш, ще те смачкам, този голям автобус не може да спира? И отивам така до него. Прозорецът му беше отворен и той посегна да ме удря с юмруци”, разказва единият шофьор.

В лекия автомобил е 19-годишният Дениз Февзи. Версията му е съвсем различна. Твърди, че шофьорът на автобуса пръв го е нападнал.
„Хвана ме за гърлото, дърпаше ми тениската, даже още я пазя тениската, скъса я. Дърпаше я, после се опитваше с юмруци да ме удари през предното стъкло на колата, то беше свалено”, разказва Дениз Февзи.

Шофьорът на автобуса обаче твърди, че се опитал да избегне конфликта и според него Дениз е бил агресивният. 

„Отваря вратата, аз му бутам вратата, но в един момент политнах ли, де да знам какво стана. Очилата ми паднаха и аз се обърнах да ги взема, а през това време той слезе. После помня, че бях на земята и той ме удряше и риташе”, разказва шофьорът на автобуса.

Дениз признава, че го е ударил, но твърди, че го е направил, за да защити себе си и приятелката си, която е била в колата.
„Реагирах бързо, слязох от колата. Ударих го, мисля, че два пъти. Текна му кръв от носа, отдръпна се, обади се на 112. Приятелката ми до мен започна много да плаче”, разказва Дениз Февзи.

И двамата участници в спора на пътя са си извадили медицински свидетелства и са подали сигнал в полицията, а от МВР съобщиха, че вече работят по случая.