Прострелялият се с незаконен пистолет тази нощ Симеон Велев от петричкото село Самуилово е транспортиран в столичния институт "Пирогов" в тежко състояние.

Лекарите от болницата в Петрич го стабилизирали, за да може да пътува и с придружители медицински екип е закаран в София, пише struma.com.

Снощният инцидент е най-комевтираната тема в Петричко.

Велев е познайник не само на полицията, но и на съселяните си, най-вече на собствениците на ресторант "Косара", пред който стана фаталния инцидент.

Той живее в близост до заведението и непрекъснато се оплаква от висока музика, шумове, и влиза в разпри със стопаните му. Така и миналата вечер. Няколко пъти подавал сигнали и разигравал полицаите, които съставили акт на собственика за високата музика.

Малко преди 02. 00 часа Велев, въоръжен с пистолет пристигнал пред заведението и направил опит да влезе. Собственикът на ресторанта го попитал какво прави и защо непрекъснато се заяжда и Велев, заявил, че е дошъл, за да го убие.

Тогава се появил и музикант от оркестъра, който защитил собственика Григор Илиев, на което 67-годишният Велев заявил, че след като не може да убие собственика, ще се самоубие показно пред заведението му.

Така и станало. Извадил пистолет и се гръмнал в главата. Това станало минути след разпрата със собственика на входа на заведението.

Смразяващи кръвта детайли за среднощния ужас с мъж в Петричко! Оказа се, че той е...

Велев натиснал спусъка и паднал до оградата, окървавен. Пълен шок за хората, които празнували рождения ден на дъщерята на Г. Илиев.

Незабавно пострадалият е транспортиран в болницата в Петрич, извикани са и полицаите, които започнали разпит на свидетели, сред които и певицата Бони, която също била част от тържеството.

Оказало се, че от години Велев създава проблеми на стопаните на ресторант "Косара".

В момента той е с гривна, поставена му като мярка за неотклонение, след като миналата година бе осъден от видинския районен съд за открити близо 17 килограма хероин в колата му. Велев бе задържан на ГКПП Видин-Калафат преди година и половина. Пред граничните власти обяснил, че пътува в Чехия по работа. По време на разпит признал, че бил нает само да превози скъпата дрога. 

Симеон Велев бе осъден на 20 години затвор в Германия, отново за трафик на хероин, като част от международна група трафиканти. И тогава той твърдеше, че не знае какво превозва, че е само шофьор. 

„Аз бях поканен на рождения ден на Гергана, дъщерята на Григор Илиев, но стоях до 23.30 ч. в събота и си тръгнах. Не знам какво се е случило след това”, каза за struma.bg кметът на селото. По първоначални данни от разследването се касае за самоубийство.

Пистолетът, с която се е прострелял 67-годишният мъж, е бил газов, преработен в боен, съобщиха от полицията.

Съпругата на пострадалия –  Милка Велева, заяви, че това, което се твърди за случилото се, не е така… но повече не пожела да говори, притеснена за състоянието на мъжа си.

По случая тече разследване под надзора на Районна прокуратура – Благоевград, което да установи всички факти и обстоятелства, довели до инцидента. Извършени са огледи на местопрестъплението и разпити на свидетели. Показания е дал и кметът на село Самуилово Кирил Стоянов, който също е бил на тържеството.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук