Дрифтирането често стига до добре познатата на всички ни поговорка "От играчка - плачка". Този път ситуацията е от Плевен, а завършека й твърде неприятен. 

Рев на мощни двигатели и свирене на гуми - младежи си спретнаха дрифт в Плевен, който обаче завърши по неприятен начин - с катастрофа. Силвия Тодорова дава гласност на случилото се. Жената написа в социалната мрежа Фейсбук, че инцидентът е станал миналата вечер, предава glasnews.bg

Дрифтаджиите са блъснали няколко паркирани коли на улица "Балчик", срещу вулканизатора. Не е ясно как точно се е стигнало до катастрофата, но след удара водачът на сивата кола е слязъл и си е прибрал падналата броня. "Не зная той каква роля има в инцидента", написа Силвия.

Униформените реагирали мигновено и пристигнали минути след случилото се.

При инцидента няма пострадали, а по блъснатите автомобили са нанесени материални щети.

"Ако някой си познае децата... Слава Богу, добре са, но преди да се чуе удара, се чу дрифт на гуми (не съм сигурна дали това е точната дума). Забавляваха се децата, но това можеше да им коства много повече от щетите, нанесени по няколко автомобила, паркирани пред блока! Следващият път може да нямат този късмет", добавя още Силвия Тодорова.

Жената коментира, че на този участък периодично се случват такива инциденти вследствие на гонки.

"За справка: на този участък периодично се случват такива инциденти вследствие на "невинни" гонки между ДЕЦА! "Деца", защото за мен са деца - нашите, вашите… нечии деца", пише тя.

Плевенчани осъдиха дрифтаджийските изпълнения на младежите, довели до катастрофата.

"На тяхната възраст се събирахме по пейките, никой нямаше кола", написа в коментарите Антоан И.

"На такива трябва да им се начисляват 100 часа обществено полезен труд в болници, старчески домове и почистване на града. Явно имат малко акъл в силно тяло", добави Мария С.

Някои от коментиращите подходиха шеговито към ситуацията:

"Спрете да гледате "Бързи и яростни 3". Спрете да играете GTA V City", коментира Денис Д.

"Добре, че не са влезли в на гумарите сервиза. Че са едни от малко читавите гумари в града", написа Любомир М.

"Тез пингвини нямат книжки май", предполага Красимир Б.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук