Сигнал за прострелян човек е получен вчера в полицията в Хисар, научи БЛИЦ от свои източници. 35-годишният Славчо Т. от село Стряма съобщил, че в землището на село Песнопой, близо до минералната баня, непознат за него мъж го е прострелял в областта на таза и гърба. 
 
На място ченгетата установили, че стрелецът е 50-годишният Атанас К. от съседното село Иван Вазово. Той е признал, че със законно притежаван пистолет „Макаров“ е прострелял опонента си.


Двамата сътворили скандал, после се сбили, по-възрастният мъж извадиш пищова е стрелял няколко пъти. Два от патроните попаднали в тялото на Славчо Т.  Жертвата е откарана в болница в Пловдив без опасност за живота. След преглед по-младият мъж е освободен за домашно лечение. Стрелецът е арестуван за 24 часа. Със случая се занимава Районна прокуратура Пловдив. Образувано е досъдебно производство. 
 
Местни хора разказаха пред медията ни сагата. Снощи на каптажа в близост до обществената баня отишли трима роми заедно с една жена да се къпят и забавляват. След известно време обаче пристигнали и стрелецът Атанас К. заедно със свой приятел и жена. Те също поискали да ползват каптажа, но циганите заявили, че няма да го освободят.

Възникнал спор и скандал. Атанас К., който е бивш военен, извадил пистолета си и стрелял във въздуха няколко пъти. Ромите обаче не реагирали, тогава вбесен, по-възрастният мъж прострелял мургавия си опонент. Предстои да бъде повдигнато обвинение на Атанас К. за хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. 
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ