Ученици от десети клас на Строителния техникум в Благоевград се сбиха зверски днес в междучасието около 10 часа, според свидетели две от момчетата извадили нож в мелето, съобщи Struma.com. На място е извикана полиция, дежурните полицаи иззели записите от камерите. Според непотвърдени данни, момиче и момчешка ревност са в основата на скандала.
В междучасието всичко започнало със забележка от страна на единия ученик, което провокирало агресията на другия. Пред очите на съучениците им те се сблъскали, съборили на земята, единият извадил нож и започнал да го размахва страховито. За щастие няма наранени в боя.

Педагогическият съветник на училището се намесил и боят бил предотвратен. Интересното в случая е, че отново станахме свидетели на укриване на инцидента. До преди час регионалният инспекторат не знаеше за случилото се. Независимо, че повече от 2 часа полицията е работила и разпитвала ученици в гимназията, началникът на инспектората Ив. Златанов не бе уведомен.

В момента полицаите гледат камерите от сбиването, двете момчета ще бъдат призовани в полицията с родителите си. Преди време  бой в Математическата гимназия, който също бе неглижиран и не съобщен в инспектората по образованието. И днес учителите в гимназията твърдят, че боят е крайно незначителен и безобиден.

Ако обаче се окаже, че наистина е имало ножове, въпросът е как ученикът е влязъл в училище с оръжие.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!