"От началото на годината в село Горно Черковище имаме два подадени сигнала за хулигански прояви, установени са извършителите, в двата случая те са за лица под 18 години", това разкри Христо Петров, шеф на полицията в Казанлък. Той добави, че циганите, извършили брутален побой над мъж в магазин, са арестувани, съобщава bTV.

"И двамата са криминално проявени, осъждани, единият за подобна проява", коментира той. 

Пострадалият от мелето в магазина Галин Черакчиев твърди, че няма да подаде жалба в полицията, но ще търси правата си. Той още си спомня с ужас случилото се.

"Влязох в магазина, наредих се на опашката, чакам си реда, влиза зад мен човек, почна да показва някаква капачка за промоция, продавачката обясни, че при нея не може да получи тази награда, опитах се да му кажа - отиваш и си я взимаш в Казанлък, в следващия момент с обръщането назад получавам една глава, удар с глава, текна ми кръв от носа, издърпах се назад, помня, че поисках салфетка, не съм продължил с някаква агресия. Оттам нататък не помня нищо.

Никога не съм имал вземане даване с нападателите, виждал съм ги само, че минават покрай нас. Не съм ги провокирал с нищо. Имаше и хора в магазина, нека и те да кажат, не помня колко са ме били, какво е било. Със счупен нос съм, с насядания и хематоми."

Галин разкрива и защо няма намерение да се жалва в полицията: "Не подадох жалба, защото не исках да се занимавам. Като видях, че съм жив, друго..."

От регионалния сайт presstv.bg публикуваха и снимки на побойниците. Обвинения за побоя в магазин в Казанлъшко се очаква да повдигне днес прокуратурата. Вероятно производството срещу двамата извършители ще бъде за  хулиганство.

 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!