33-годишната бургазлийка, която направи опит да сложи край на живота си рано тази сутрин, е в стабилно състояние. Жената е контактна, но остава под наблюдение в реанимацията на УМБАЛ-Бургас, съобщава Флагман.Бг, позовавайки се на свой източник.
Бургазлийката отказвала да разкрие подробности около мотивите, които са я провокирали да вземе съдбовното решение.

Тази сутрин около 6:00 часа тази сутрин млада жена прави опит да се удави, скачайки от Моста в Бургас, според разказа на Стефан Петров - Машината, един от тримата спасители, които по щастливо стечение на обстоятелствата се оказват там. 

„Аз, Бисер Русимов и Иво Иванов-Каспъра имахме уговорка за сутрешен крос в Морската градина. Тръгнахме да бягаме по посока на Моста. След минута патрулна кола премина много бързо покрай нас. Полицейският автомобил се качи на Моста и стигна до самия край. Последвахме  го и видяхме човек във водата. Наоколо се бяха събрали рибари и още 5-6 души, които крещяха, че търсят плувец. Скочихме във водата и достигнахме жената. Иво започна да я дърпа към брега и я извадихме”, обясни Стефан Петров – Машината.

Днес тримата спасители не са успели да посетят жената в болницата предвид състоянието и отделението, в което е настанена. Надяват се в някой от следващите дни да получат разрешение, за да се срещнат с нея.