Съвсем скоро ключови сектори като „Икономическа полиция“ и „Охранителна полиция“ в пловдивската дирекция на полицията ще имат постоянни началници. Това каза директорът на Областната дирекция на МВР в града под тепетата старши комисар Георги Чергов в интервю за Marica.bg. 

"Към момента съм възложил функциите по изпълнение на длъжността за „Икономическа полиция“ на Георги Буюклиев. Нека да кажем така - че съм му дал време, за да покаже, че може да създаде необходимата организация, за да преследва целите, които ежедневно искаме от тях. На този етап нямам готово решение за тази позиция.

Но пак ви казвам, към момента функциите по изпълнение на длъжността са възложени на него. На „Охранителна полиция“ - на Костадин Спасов. Съвсем скоро ще има някакво развитие - дали някои от тях ще се съгласи да поеме тази отговорност. Все пак имайте предвид, че не всички колеги имат личната амбиция и кураж да са началници.

Провеждал съм разговори и с единия, и с другия, но все още нямам готово решение. Но пък това не пречи работата да върви", посочи ст. комисар Чергов.  

В момента в пловдивската дирекция има позиции и за ръководни длъжности, които не са заети. За тях също ще бъдат потърсени правилните изпълнители, подчерта директорът.

"Ще бъдат обявени и конкурси, за да може служителите от по-долните нива да видят от първо лице израстването на техните колеги и това да бъде стимул за тяхната работа. Всички ръководни позиции се заемат от служители, които са от дирекцията. Не съм поканил нито един служител от местата, на които съм работил аз, както правят много ръководители.

Мисля, че това раздвижване на кадрите и на ръководно ниво ще се отрази положително на работата на дирекцията занапред. Ще има конкурси за различни позиции, основно говорим за началник-групи в съответните районни – ще има за началник група „Охранителна полиция‘, на някои места за началник на група „Криминална полиция“. 

Съвсем скоро ще обявим конкурс, ще могат да участват всички колеги,които са по-изявени и считат, че вече имат необходимите експертиза, опит, образование и т.н.", обясни ст. комисар Чергов. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук