Десетки изгорели компютри, телевизори, рутери, повредено улично осветление, паднали дървета и свлачища, това е резултатът от  проливния дъжд и гръмотевичните бури, коитосе разразиха завчера в Разложко. Сред най-потърпевшите са живущите в близост до старческото кафене в разложкото село Баня, където е  паднал гръм, съобщи струма.бг.

За късмет няма пострадали, но са извадени от строя десетки електроуреди – бяла и черна техника, рутери.Повредено е и част от уличното осветление в центъра на селото. Повече от два часа хората завчера останаха без телевизия и интернет.

Някои от улиците заприличаха на реки, но няма информация за наводнени къщи. За свлачище алармираха и от разложкото село Елешница, където на една от стръмните улици вромската махала  водата е повлякла земна маса и е прокопала огромни  вади.Наводнени са били и част от дворовете на къщите.

Кметът на селото Сашо Мицин каза, че в близките дни очаква техника за почистване на нерегламентиранисметища в селото и ще се предприемат необходимите мерки за заравняване на проблемната улица.

Бурята не е подминала и Банско. От ОД на МВР –Благоевград съобщават за 2 паднали дървета в района на града. Не се съобщава зананесени щети, няма и пострадали хора.