И канализацията на бащата на псевдоеколозите у нас - подсъдимия бос Иво Прокопиев, се оказа незаконна, пише "Монитор".

Бившият евродепутат и настоящ лидер на "Антикорупционния фронт" Николай Бареков показа нагледно доколко изобщо каолиновият крал, убил цяло курортно градче, се интересува от екологията.  

При днешния протест, организиран от Бареков, лъсна, че фекалните води от имота на разградския бос, спиращ в погазване на всички конституционни разпоредби достъпа до морето и скалите на Буджака, се изливат право в морето. Елате да видите къде си изливат отходните води, прикани той присъстващите и допълни: "Освен, че им търпим беззаконията, пием и лайната им".

Екшън: Бареков протестира пред палата на Прокопиев в Созопол, а Христо Иванов... ВИДЕО

При проверката се видя, че единствената пътека, по която хората имат възможност да стигнат до морето, е наистина опасна, както показаха и снимките, разпространени преди две седмици от прокуратурата в рамките на разследването на държавното обвинение за незаконни строежи по Южното Черноморие.

Тогава лъсна, че палатът на Прокопиев е най-фрапиращият открит случай, защото масивна ограда спира достъпа до изцяло държавните скали, а рискова козя пътека е единственият излаз до морето.

Днес пък стана ясно, че по нея години наред са се изливали отпадните води от имението на подсъдимия олигарх. Видя се също така, че е имало спешно заличаване на следите от беззаконията на Прокопиев., защото е направен опит да се покрие фекалният теч с цимент. Според местни циментът е бил излят снощи. Днес видимо той все още не беше засъхнал.

Спешно е монтирана и оранжева пластмасова тръба, която беше покрита с треви и храсти, но тя също се излива в морето, показа проверката. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!