През нощта срещу неделя и призори в последния почивен ден за тази седмица облачността ще остане променлива, в някои югозападни райони с възможни слаби превалявания. В светлата част на деня температурите ще се запазят близки до съботните - в районите с повече слънце ще са с градус-два по-високи.

Това заяви в ефира на Нова телевизия синоптикът Николай Василковски.

Отново в западните планински и някои предпланински райони около и след обяд ще има локални гръмотевични валежи с риск от градушка. В източната половина на България облачността ще остане минимална с възможни краткотрайни валежи в Североизтока.

В началото на следващата седмица се очаква преминаване на нестабилен студен фронт. Вятърът за кратко ще се обърне от северозапад, ще има условия за краткотрайни, на места - временно интензивни валежи с гръмотевици, по-сериозни в Северна и Западна България.

В понеделник и вторник ще се усети прохлада, като температурите ще се понижат с 3-4 градуса. 

Ако се запази прогнозираната атмосферна конфигурация, през втората половина на седмицата ще се оформи средиземноморски циклон, който ще донесе поредна порция интензивни валежи, които вероятно ще засегнат и източните части на страната през почивните дни.

На отделни места в Западна България в следващите 7-8 дни ще паднат значителни сумарни количества дъжд с предпоставки за локални наводнения.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук