Потребителите в социалните мрежи не спират да споделят трогателната история на кучето Сара. То е имало изключително тежък живот, но сега има шанса да намери най-накрая своите стопани. 


Ето и какво разказва жена, която е прибрала кучето временно при себе си, докато то намери "своите хора":

"С мен се свърза позната на "стопаните". Кучето се казва Сара. Преди около 8 години се появява на граничния пункт до Малко Търново. Едно момиче я прибира. За Сара започва да се грижи основно майка и, която за съжаление умира преди 4 години.Момичето живее в същия град ,но на другия край и така Сара , след смъртта на стопанката си заживява сама в двора. Близките на починалата жена я оставят там и уж се грижат от разстояние за нея. Кастрирана е.

Съседите разказват, че често я хранят, защото не получава редовно храна и вода, често е пускана по улиците и така минава живота и последните четири години - по улиците на Малко Търново и в двора, сама.

Днес, когато започва да се върти албума и, са се свързали с въпросните "стопани", казали са им,че кучето е прибрано и те са заявили, че къщата е продадена и така или иначе през февруари са щели да я пуснат окончателно на свобода.Това е историята на Сара. Тя е изключително социална и енергична за годините си. Независимо от живота и навън, има хигиенни навици или просто е много умна. Утре ще я заведа на преглед, за да разбера повече за състоянието и.

Относно характера и - няма проблеми с кучета и котки, с хора е ясно.

Притеснена съм много, защото годините ще бъдат бариера за много хора.

За добро или лошо, Сара е вече в дома ни и няма никога повече да се озове на улицата. За момента представям историята на Сара и дори незнам как да постъпя. Има предложение за временен дом, за което съм много благодарна.

Ще го обмисля, но ми се иска тя да отиде направо в постоянен такъв. Семейството ни е на кантар да я остави, но аз имам ангажимент към осиновените си животни. Не мога да ги увеличавам до безкрай, от друга страна, гледахме толкова години такива кучета, много ни е тъжно да виждаме как други като тях страдат.

С две думи - шокирана и объркана съм.

Очаквам само сериозни предложения за Сара. Време е да получи това, което заслужава."