Мъж насъсква питбула си срещу други кучета в пловдивския квартал "Тракия", това се твърди в публикация в социалната мрежа Фесйбук.

Дияна Плачкова е споделила снимки в мрежата, на които се виждат питбула и мъжа, за когото се предполага, че е собственик на кучето.

Жената твърди, че през изминалата нощ - около 3:20 ч., въпросният мъж е насъсквал питбула си към други кучета. Това се е случило в района на блок 82, ж.к. "Тракия".

"Моля всички, които имат информация за този индивид, да се свържат с мен. Гарантирам конфиденциалност", написа Плачкова.

Вероятно вече има пострадало от питбула куче, защото Дияна споделя, че целият квартал се е събудил от плач на животно.

Плачкова твърди още, че други хора са чули как мъжът се обръща към питбула с думите "Хвана ли го най-накрая".

На други снимки, споделени от Дияна, се виждат капки кръв по земята, както и пробита мрежа. Предполага се, че кръвта е от нахапано от питбула животно.

"Моля всички, които живеят в Тракия, да сe оглеждат за нахапаното куче! Предполагам, че е едно черно, средно на ръст. Районът му е там, а го няма!", добави Плачкова.

Ако твърденията се окажат истина - мъжът следва да бъде подведен под наказателна отговорност, тъй като неговото поведение грубо нарушава разпоредбите на наказателния кодекс. 

Чл. 7. (1) Забранява се проявата на жестокост към животните.

(2) За жестокост се смятат:

1. (изм. - ДВ, бр. 92 от 2011 г.) всяко действие или бездействие, което причинява продължително или повтарящо се страдание на животното, или увреждане на здравето му или стрес;

4. увеличаване агресивността на животните чрез селекция или обучение в агресивност към други животни и хора;

22. извършване на пропаганда, популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин, пряко или косвено, на насилие към животни;

Пловдивчани не останаха равнодушни и изляга гнева си в коментарите под публикацията.

"Виновен единствено е комплексарът, дано пострадалото кученце се намери живо..", написа Вили А.

"И*род нещастен, трябва здраво място да не остане по него и да му се вземе кучето!", коментира Севдалина Д.

"Защо всеки, който иска, лесно се сдобива с домашен любимец, особено с такива породи, които в неподходящи ръце могат да бъдат много агресивни. Трябва по-строг контрол, за да може такива индивиди да гледат кучета само на картинка!", добави Васил К.

"Знам, че звучи идиотско, но един здрав бой смятам, че на първо време ще му се отрази добре. Кучето също трябва да му се отнеме!То не е виновно, но по този начин дресирано, ще стане доста опасно за в бъдеще!", написа Александра Г.

Дали прокуратурата ще се самосезира - предстои да разберем.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук