Движението около района на Турското консулство в Бургас бе отцепено, заради изоставена найлонова торба в близост до сградата на консулството. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР-Бургас.

Сигналът е подаден около 10.40 часа. От полицията посочиха, че съдържанието в торбата не представлява опасност за гражданите или околните сгради. Констатацията е на специализиран екип от Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" към МВР. В найлоновата торба се съдържали парфюм, дезодорант и брошура.

До изясняване на съдържанието в торбата се наложи затваряне на булеварда "Демокрация" в отсечката до булеварда "Богориди" и прехвърляне за около час на пътния трафик през улица "Св.Св.Кирил и Методий", каза говорителят на полицията в морския град Цветелина Рандева.

Найлоновата торба е открита от гражданка, която я занесла на служител от звеното "Жандармерия", охраняващ зоната около Турското консулство. Своевременно районът е бил отцепен, като освен активните пътни артерии, затворени за преминаване са били и близките алеи в Морската градина, както и малките пресечки, водещи към турското консулство.

В резултат на действия, предприети от Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" към МВР, е констатирано, че съдържанието на торбата е безопасно, като не се налага осъществяване на контролиран взрив.
Към момента пътният трафик е възстановен.