Заседналият край Камен бряг кораб "Вера Су" изглежда потъва. Видимо от видео кадрите на специализирания портал Maritime.bg от тази сутрин, кърмата на кораба е потънала, а вълните буквално заливат кораба, предава moreto.net.

От кадрите се вижда, че въпреки големите вълни корабът не помръдва, което вероятно означава, че вече не само носът му е заседнал в скалите, а по-голяма част от него вече лежи на дъното.

От Министерството на транспорта са съобщили за bTV, че опасният товар няма да се разлее в морето.

Припомняме, за днес има обявен оранжев код по Черноморието заради силен вятър с пориви 20-25 м/с (8-9 по Бофорт) и вълнение на морето, което е около 5 бала.

Същевременно от министерството на транспорта изпратиха писмо до медиите, в което твърдят, че няма промяна в обстоятелствата около товарен кораб "Вера Су".

Според официалното съобщение големите вълни през днешния ден създават впечатление, че плавателният съд е разместен. Представител на Морска администрация е на място и следи за състоянието на кораба, като не отчита промяна, съобщават още от МТ.

Метеорологичната обстановка в района продължава да бъда е усложнена, но плавателният съд е добре укрепен, твърдят още от Министерството на транспорта.

Синоптичната прогноза предвижда подобряване на времето пред следващите два дни, когато се надяваме да започне разтоварителна дейност, съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев.