Кола на жандармерията спря пред Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив. Вероятно се извършва проверка, свързана със спецакцията на ДАНС и прокуратурата в МОСВ в столицата, където започна разследване срещу зам.-министъра Красимир Живков, пише „Марица“.


Според предварителната информация досъдебното производство е свързано с вноса на италиански боклук у нас.

БНТ пък информира, че разследващите са влезли и във вила на Живков в Правец, той е бил два мандата кмет на града, където са търсили документи, свързани с разрешителните за внос на тези отпадъци.

Междувременно стана ясно, че Красимир Живков е отведен за разпит.

Първи СНИМКИ от спецакцията в МОСВ, ето какво се случва

От МВР заявиха, че на този етап няма да коментират повода за разследването в пловдивската екоинспекция.

БЛИЦ уточнява, че по същото време в сградата на министерството на околната среда в столицата продължават обиските и претърсванията. Разследваният зам.-министър Красимир Живков беше въведен вътре от спецпрокурора Ангел Кънев.

Междувременно стана ясно, че се проверяват офиси и жилища на бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови. Спецакция тече от сутринта в Русе.  Жандармерия е влязла в административната сграда на „Приста ойл“ на ул.“Борисова“, където се намира и почетното консулство на Украйна, и в къщата, собственост на бизнесмена Пламен Бобоков, която се намира на ул.“Хан Аспарух“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!