Средно по една кола на два дни конфискува пловдивската полиция от пияни или дрогирани шофьори. Общо 112 водачи - шофьори от града и региона, са се простили с автомобилите си за периода от 8 август миналата година до 19 февруари, което прави по 14 на месец. Това съобщиха от МВР, цитирани от "Марица".

Дни след като шофьори пропищяха за отнемането на колите им, се появи друг голям проблем - районните управления се видяха в чудо къде да съхраняват конфискуваните возила. На въпрос как Областната дирекция на МВР в Пловдив се справя с проблема, оттам отговориха, че съхранението на тези автомобили се осъществява в съответните полицейски управления, на чиято територия са установени нарушенията, като в повечето от тях вече се отчита недостиг на място.

"Като част от решението на този проблем на дирекцията е предоставен терен от Община Пловдив на улица „Напредък“ и предстои да започне процедура за привеждането му в подходящо състояние за ползване по предназначение - поставяне на ограда, изграждане на система за видеонаблюдение и т.н.", посочиха още от МВР в града под тепетата.

Става въпрос за пространството до мезонетите срещу КАТ, от което багери ежеседмично изгребват камари с отпадъци. Реалното използване на терена обаче може да се случи и след година, тъй като трябва да преминат конкурси за избор на изпълнител и той да приключи с изпълнението. 

Проблемът с недостига на място не е само локален. Освен в Пловдив в много други големи градове в страната полицейските дирекции са се видели в чудо какво да правят с конфискуваните коли.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук