Нови вандалски прояви засякоха камерите на фирмата, която отговаря за поддържката на паркинга до хотел “Аида” в Хасково, пише haskovo.live.

Във видеа, публикувани на страницата на фирмата, се вижда как водачи на леки автомобили се “плъзгат” под бариерата на влизане и на излизане.

На друго видео услужлив пътник вдига бариерата, за да премине шофьорът на лекия автомобил.

От фирмата уточняват, че извършителите се издирват, а при подобни случаи гражданите могат за подават сигнали.

Прави впечатление, че хората със склонност да трошат бариери карат Мерцедес, Ауди и Инфинити - коли, които струват доста повече от 1 лев-толкова, колкото е таксата за 1 час престой на общинския паркинг.

Паркингите до хотел „Аида“ и к-кс „21 век“ са собственост на Община Хасково. От там съобщиха, че вече са изискали кадрите от видеокамерите на фирмата. Подготвен е сигнал до полицията, който ще бъде още днес.

„В него сигнализираме официално органите на реда, за да предприемат необходимите действия за установяване на нарушителя, който освен, че уврежда общинско имущество и отказва да заплати дължимата такса за ползване на паркинг“, уточниха от Община Хасково.

Това не първият случай, когато шофьори на скъпи автомобили, за да спестят 1 лев за престой на паркинга, предпочитат да строшат бариерата. За всички предишни случаи полицията е уведомена, за да установи нарушителите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук