Елегантни тоалети, семпли прически, класически и ретроавтомобили, както и екстревагантни появявания.

Баловете в Пловдив продължават с пълна сила, а зрелостниците приковаха вниманието на жителите във втория по големина град в България с красиви и нестандартни костюми.

Френски стил и класа демонстрираха възпитаниците на Френската гимназия, които тази вечер празнуват в хотел "Тримонциум".

Днес времето е благосклонно към абитуриентите и всички стигнаха до ресторанта във вида, в който са излезли от къщи. За разлика от вчера, когато порой, придружен с градушка намокри голяма част от зрелостниците.

Момчетата и момичетата от езиковата гимназия пристигаха без излишна шумотевица, ревящи мотори и въртене на гуми. Един от абитуриентите бе избрал нестандартно решение - тунингован трабант кабриолет.

Други бяха заложили на колекционерски модели американски коли. Трети просто пристигнаха със семейните автомобили, осъзнали че наемането на бентли за 2 часа няма как да ги превърне автоматично в успели хора.

Подобна беше и картината пред хотел "Санкт Петербург", където тази вечер е бала на Математическата гимназия. Един от абитуриентите изненада публиката , появявайки се в красива народна носия - като хайдутин с пищов. Оказа се, че Стилян Мазмалянов е част от ансамбъл "Гайдари".

"Аз съм част от ансамбъла, за мен е чест да съм облечен в носия, аз съм горд българин.Искам да благодаря на ръководителя, г-н Веско Козарев. Когато гайдата докосне всеки един българин, няма как тя да е нещо различно от неговото ежедневие, освен това да се свири и слуша постоянно.

Искам да благодаря и на национално дружество „Традиция“, чиито представители и ръководители също дойдоха, за да ме уважат. Честит празник на всички абитуриенти, бъдете здрави!", каза Стилян пред TrafficNews.

Той пожела на абитуриентите винаги да мислят и за другите, за да може светът да е по-добър и по-разбран. Стилян е  приет във висше военно-въздушно училище Г. Бенковски в Долна Митрополия, където ще учи за пилот.

Той бе в компанията на своята красива дама Савина. " За нас завършването на МГ е постижение, което ще ни даде занапред увереност в знания и умения и би ни изградило допълнително като личности" , каза момичето.

Близки приятели от 12в клас в МГ се появиха на бала с летни, върху които са написани заглавия на поп фолк песни. Шегуват си ,че те най-точно описват личностните им. 

Тази вечер в Гранд хотел Пловдив празнуват пък зрелостниците от Строителния техникум и хуманитарната гимназия.

Абитуриентите пристигаха най-вече с луксозни автомобили, но някои от тях бяха избрали нетрадиционен транспорт. Пред хотела пристигна ТИР. Мотошествия огласяха целия район, но овациите обраха абитуриенти, качени на кофата на багер.

Дамите залагат на бляскави тоалети, като масленозеленото изглежда е най-предпочитаният цвят от абитуриентките тази година. Младежите пък разчитат на изчистени и елегантни костюми. 

С автобус от градския транспорт пристигна Кристиана Дойчевска, която завършва Хуманитарната гимназия. Тя е дъщеря на собственик на фирма превозвач към градския транспорт в Пловдив.

Отново с автобус пристигна цял клас завършващи, избрали дори на бала да отидат заедно, за да покажат пред всички задружността си.

Нетрадиционен превоз беше избрал младеж, който завършва тази година. Той пристигна пред хотела, като въртеше педалите на велосипед и бързо привлече вниманието на всички заради „тихото“ си появяване, докато наоколо ръмжаха мощни автомобили и мотори.