Кметът на видинското село Арчар Венелин Атанасов, хвърли светлина около случая с открития човешки скелет в плевня в селото.  Намерените останки най-вероятно са на мъж, обитавал имота и изчезнал преди около 15 години.
Мъжът се е казвал Кирил и е бил на около 60 години, когато изчезнал, добавя Атанасов, цитиран от BulNews.bg.

Припомняме, че шокиращата случка е станала вчера следобед към 15.30 часа. Видинчанка се натъкнала на човешки череп в плевнята на наследствения си имот в селото. Изплашената жена незабавно подала сигнал в полицията. При огледа на плевнята криминалисти се натъкнали на цял човешки скелет.

Костите незабавно са транспортирани към видинската болница. Първоначалните данни на съдебните медици сочат, че няма констатирани следи от насилие по тялото.

По думите на кмета, в този дърварник, в който е намерен, не е влизано от години, а в къщата не живее никой поне от 10 години. Понякога идват само внуците му, които живеят в София.

"Снахата, която живее във Видин, явно е закъсала за дърва и е дошла да търси в този дърварник, там е видяла черепа. Собственикът на къщата изчезна преди 15 години. Тогава се говореше, че е бил болен и отишъл по София да се лекува, обаче излезе, че в дърварника е умрял", обясни Венелин Атанасов. 

По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.